Ford Escape versus Ford Edge: verschil en vergelijking (2024)

Als u op zoek bent naar een nieuwe Ford SUV, moet u de verschillen begrijpen tussen zowel de Ford Escape uit 2021 als de Ford Edge uit 2021. Elk van deze Ford-voertuigen heeft veel meer te bieden, hoewel ze net iets anders zijn.

Onze analyse van de Ford Escape vs. Ford Edge kijkt naar snelheid, afmetingen, prijzen, basismodellen en beoordelingen om u te helpen bij het selecteren van de beste SUV voor uw vereisten. Dit artikel probeert alle mogelijke twijfels over beide voertuigen weg te nemen.

Key Takeaways

  1. De Ford Escape is een compacte cross-over SUV die een lager brandstofverbruik en gemakkelijker manoeuvreren biedt dan de middelgrote Ford Edge.
  2. De Ford Edge biedt meer binnenruimte, waardoor hij geschikter is voor gezinnen of mensen die extra laadruimte nodig hebben.
  3. Beide voertuigen worden geleverd met verschillende veiligheidsvoorzieningen en technologische opties, waarbij de Ford Edge een iets luxueuzere rijervaring biedt.

Ford Escape versus Ford Edge

Ford Escape is een compacte SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2000. Hij is ontworpen voor klanten die op zoek zijn naar een kleinere, meer betaalbare SUV die zowel in de stad als op de snelweg aankan. Ford Edge is een middelgrote SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2007. Hij is groter dan de Escape en is ontworpen voor klanten die een ruimere auto willen die langere reizen en off-road rijden aankan.

Ford Escape versus Ford Edge: verschil en vergelijking (1)

De Ford Escape is een middelgrote cross-over die vanaf 2000 door Ford in vier versies is geproduceerd.

De eerste versie werd ontwikkeld in samenwerking met Mazda, die ook de Mazda Tribute produceerde, evenals de Mercury Mariner als broer of zus.

Soortgelijke lezingen

  1. Home Escape vs VRBO: verschil en vergelijking
  2. Ford F-150 versus Ford Ranger: verschil en vergelijking
  3. Ford F-150 versus Ford Raptor: verschil en vergelijking
  4. Ford Ranger versus Ford Endeavour: verschil en vergelijking
  5. 8n Ford-tractor versus 9n Ford-tractor: verschil en vergelijking

Ford Escape-, Mercury Mariner- en Mazda Tribute-modellen van de tweede generatie werden in 2007 gelanceerd voor modeljaar 2008, maar waren voornamelijk beperkt tot Noord-Amerika.

De Ford Edge is een middelgrote SUV die plaats biedt aan vijf personen. Het werd voor het eerst gepresenteerd in 2006, evenals een gecombineerd platform met veel Ford Group-auto's. De Ford Fusion, Chevrolet MKX, Mazda 6, evenals Mazda CX-9 waren onder hen.

(Ford had oorspronkelijk een eigendomsbelang van 33% in Mazda, maar had in 2015 alle uitstaande aandelen verkocht.) De Ford Edge, die pas in zijn 2e generatie is, werd voor het laatst herzien in 2015, maar onderging halverwege de cyclus een facelift voor zowel het modeljaar 2019.

Vergelijkingstabel

Parameters van vergelijking:Ford ontsnaptEdge Ford
Motor1.5 liter 3 cilinder optionele Turbocharged aandrijflijn motor met fatsoenlijk vermogen.2.0 liter 4 cilinder aandrijflijn + turbo 2.0 met geweldige pk's.
Hoeveelheid:De algemene dimensievergelijking; Escape is behoorlijk compacter dan Edge.Ford Edge is een volwaardige SUV met een iets sportiever en groter uiterlijk dan Escape.
Top SnelheidDe topsnelheid geregistreerd in Ford Escape is 139 mph.De topsnelheid van de Ford Edge is 130 km/u.
TypeFord Escape is geclassificeerd als een kleine cross-over of een compacte SUV-crossover.De Ford Edge is geclassificeerd als een middelgrote SUV.
KilometerstandDe Escape heeft een kilometerstand op de snelweg van 21 mpg,De Ford Edge heeft een snelwegzuinigheid van 25 mpg.

Wat is Ford Escape?

De soepele capaciteiten en het boterzachte rijgedrag, evenals de prestaties van de 2022 Escape, kunnen bestuurders op de weg blijven vertegenwoordigen.

Lees ook: Mack Trucks vs Kenworth: verschil en vergelijking

De Escape kan echter, in tegenstelling tot Bronco Sport, worden verkregen met zowel hybride als plug-in hybride aandrijflijnen, hoewel de standaard turbo drie- en verbeterde turbo-vier motoren nog steeds beschikbaar zijn.

De Escape heeft veel binnenruimte voor passagiers en goederen, maar de cabine is niet zo gepolijst als rivalen zoals de Tucson, Mazda CX-5 en VW Tiguan.

De Ford Escape is van oudsher een van de ruime en levendigere kleine crossover-alternatieven. De facelift van 2020 verandert daar niets aan, maar het uiterlijk van de Escape is vereenvoudigd en geüpdatet.

Het is ook vergroot en de achterste rij glijdt en leunt nu achterover. Eigenaars van de Ames Escape zouden het huidige model zowel langer als breder en prettiger vinden dan het vorige.

De Ford Escape mag dan een kleine cross-over zijn geweest, hij heeft een groot erfgoed. De Escape is de allereerste SUV met een hybride aandrijflijn. De Ford Escape debuteerde in 2001, gevolgd door een gehybridiseerde variant in 2004.

Ondanks dat het een voertuig is dat alleen in Noord-Amerika is, zette de Ford Escape-hybridisatie de toon voor de aanstaande elektrificatie-uitgaven van de autofabrikant. Er zijn echter parallellen in fabricage met de Ford Edge.

Kopers van de Ford Escape kunnen kiezen uit drie motoropties. Het basismodel wordt aangedreven door een 1.5-liter driecilindermotor met supercharger die 3 pk levert, inclusief voor- of vierwielaandrijving.

Inclusief alle aandrijving is ook een tweede alternatief met een 2.0-liter motor van 250 pk bereikbaar.

Ford introduceerde een hybride model met een 2.5-liter synchrone motor die 200 pk produceert in combinatie met elektrisch vermogen.

Door de elektrische boost kan deze variant een hoger vermogen genereren. Het is vermeldenswaard dat deze versie alleen wordt aangeboden met de voorwielbediening.

Ford Escape versus Ford Edge: verschil en vergelijking (2)

Wat is Ford Edge?

De Ford Edge, die in 2006 werd geïntroduceerd, is gewoon niet oud genoeg om te drinken, maar toch is het een redelijk populaire auto geweest. Het is vermeldenswaard dat dit de eerste compacte SUV van Ford is met de Amerikaanse industrie.

Lees ook: Toyota Yaris versus Ciaz: verschil en vergelijking

Het was een brug tussen full-size SUV’s zoals de Explorer met drie rijen en veel bescheidener kleine cross-overs zoals de Escape.

De Ford Edge, die pas in de 2e generatie zit, werd voor het laatst herzien in 2015, maar onderging halverwege de cyclus een make-over voor het nieuwe model van 2019.

Deze upgrade omvat aanpassingen aan de binnenkant en het uiterlijk, maar de meest opvallende toevoeging was de komst van de Achievement ST-variant. De Ford Edge ST voegt zich bij de line-up met een 2.7-liter V6-turbomotor.

Het heeft een energievermogen van 335 pk en een koppelproductie van 380 pond-voet.

Het basismodel van de Ford Edge heeft een 2.0l turbo die 250 pk en 275 lb-ft koppel levert. Dus bij het evalueren van basismodellen zal de Edge merkbaar krachtiger zijn.

De Ford Edge ST is de eerste sport-SUV van het bedrijf, aangedreven door een 2.7-liter turbo V6 die 335 pk en een koppel van 380 pond-voet produceert.

Dit, gecombineerd met aanvullende prestatieverbeteringen, maakt de Edge ST tot een opwindend voertuig om in te rijden.

Het grote aantal Edge-modellen uit 2021 wordt standaard geleverd met die voorste motor, die fantastisch is voor het brandstofverbruik, maar de bruikbaarheid ernstig beperkt als het gaat om offroad rijden en om moeilijker terrein te overwinnen.

Het krachtigere ST-model wordt daarentegen standaard geleverd met AWD, terwijl lagere varianten desgewenst kunnen upgraden naar AWD.

Ford Escape versus Ford Edge: verschil en vergelijking (3)

Belangrijkste verschillen tussen Ford Escape en Ford Edge

  1. Ford Escape werd voor het eerst gelanceerd in 2001, terwijl Ford Edge voor het eerst werd gelanceerd in 2007.
  2. De Ford Escape begint bij $ 26,000, terwijl de basisvariant van de Ford Edge $ 31,250 kost.
  3. De Escape heeft een kilometerstand op de snelweg van 21 mpg, terwijl de Ford Edge een kilometerstand op de snelweg van 25 mpg heeft.
  4. Ford Escape is compacter en kleiner in vergelijking met Ford Edge.
  5. De Ford Escape is uitgerust met een 1.5 liter 3-cilindermotor in de basismodellen, terwijl de Ford Edge een 2.0 liter 4-cilindermotor heeft in de basismodellen.

Referenties

  1. https://www.caranddriver.com/ford/edge

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2023

Ford Escape versus Ford Edge: verschil en vergelijking (4)

Een verzoek?

Ik heb zoveel moeite gestoken in het schrijven van deze blogpost om jou van waarde te kunnen zijn. Het zal erg nuttig voor mij zijn, als je overweegt het te delen op sociale media of met je vrienden/familie. DELEN IS ️

Ford Escape versus Ford Edge: verschil en vergelijking (5)

Piyush Yadav

Piyush Yadav heeft de afgelopen 25 jaar als natuurkundige in de lokale gemeenschap gewerkt. Hij is een natuurkundige die gepassioneerd is om wetenschap toegankelijker te maken voor onze lezers. Hij heeft een BSc in natuurwetenschappen en een postdoctoraal diploma in milieuwetenschappen. Je kunt meer over hem lezen op zijn bio pagina.

Ford Escape versus Ford Edge: verschil en vergelijking (2024)

FAQs

Ford Escape versus Ford Edge: verschil en vergelijking? ›

The Edge is larger, providing more interior space, cargo capacity, and a more substantial presence on the road. Target markets: The Ford Escape targets younger buyers and those looking for a practical and fuel-efficient SUV with a lower price tag.

Hoe groot is een Ford Escape? ›

De belangrijkste specificaties op een rij
Ford Escape IV
Marktintroductie2020
Lengte x breedte x hoogte4,60 x 1,90 x 1,70 m
Wielbasis2,70 m
Inhoud bagageruimte869-1.851 l
10 more rows

Wat kost een Ford Edge? ›

BASISKENMERKEN
nieuwprijs fiscaal€ 74.995
nieuwprijs rijklaar€ 74.995
afleveringskosten€ 0
motorrijtuigenbelasting€ 691-726
classificatiepersonenauto
8 more rows

Hoeveel koffers passen in een Ford Edge? ›

De auto sluit als laatste aan in de SUV lijn naast de kleine SUV (EcoSport) en een middelgrote SUV (Kuga). De auto is 4834 mm lang, 2184 mm breed en 1732 mm hoog. De Ford Edge 2017 biedt ruim voldoende plek voor 5 volwassenen en heeft een bagageruimte van 602 liter.

Hoe heet de Ford Kuga in Amerika? ›

De derde generatie Ford Escape in productie van 2014 tot 2018. De derde generatie Ford Escape (De Ford Escape 2014 tot de Ford Escape 2018) kennen wij onder de naam Ford Kuga. Het is dus een herbenoemde Escape.

Wat is de duurste Ford? ›

De duurste nieuwe Ford op dit moment is de Ford GT. De vanafprijs was rond de 550.000 euro. Een model die wat makkelijker te krijgen is, is de Ford Mustang met een vanafprijs van 104.770 euro.

Is een Ford duur? ›

Onderhoudskosten van een Ford.

De onderhoudskosten van een Ford zijn relatief laag. Dit komt omdat er over het algemeen weinig onderhoud nodig is en omdat onderdelen makkelijk te verkrijgen en daardoor goedkoop zijn.

Is de Ford EcoSport een SUV? ›

De Ford EcoSport is een SUV - Sports Utility Vehicle - die al langer in landen als Brazilië en India werd geleverd, maar pas in 2014 naar Nederland kwam. Daarom vind je op AutoTrack.nl voornamelijk jonge occasions van deze kleine SUV.

Hoe groot is de Ford EcoSport? ›

lengte4.096 mm
breedte1.765 mm
hoogte1.653 mm
wielbasis2.519 mm
spoorbreedte voor1.530 mm
2 more rows

Hoe groot is de Ford Kuga? ›

EXTERIEURMATEN
lengte4.614 mm
breedte1.883 mm
hoogte1.661 mm
wielbasis2.710 mm
spoorbreedte voor1.597 mm
2 more rows

Wat is de kleinste Ford auto? ›

De Ford Ka is de kleinste auto in de Ford-familie. De stadsauto heeft een lengte van 3,6 meter. Deze auto werd tot en met 2020 verkocht.

Top Articles
P1 Offshore Schedule
LeBron James arrives at Team USA basketball camp ahead of Olympics
Tlc Africa Deaths 2021
Rabbits Foot Osrs
Wmu Course Offerings
Paula Deen Italian Cream Cake
Category: Star Wars: Galaxy of Heroes | EA Forums
Violent Night Showtimes Near Amc Fashion Valley 18
Truist Drive Through Hours
2021 Tesla Model 3 Standard Range Pl electric for sale - Portland, OR - craigslist
Geometry Escape Challenge A Answer Key
All Obituaries | Ashley's J H Williams & Sons, Inc. | Selma AL funeral home and cremation
Nashville Predators Wiki
Nier Automata Chapter Select Unlock
Everything You Need to Know About Holly by Stephen King
Mens Standard 7 Inch Printed Chappy Swim Trunks, Sardines Peachy
How to find cash from balance sheet?
How To Cut Eelgrass Grounded
Vanessa West Tripod Jeffrey Dahmer
Truck Trader Pennsylvania
Carolina Aguilar Facebook
Google Flights Missoula
Walmart stores in 6 states no longer provide single-use bags at checkout: Which states are next?
Nine Perfect Strangers (Miniserie, 2021)
Schedule 360 Albertsons
St. Petersburg, FL - Bombay. Meet Malia a Pet for Adoption - AdoptaPet.com
C&T Wok Menu - Morrisville, NC Restaurant
Www Va Lottery Com Result
A Cup of Cozy – Podcast
The Collective - Upscale Downtown Milwaukee Hair Salon
3 Ways to Drive Employee Engagement with Recognition Programs | UKG
Pronóstico del tiempo de 10 días para San Josecito, Provincia de San José, Costa Rica - The Weather Channel | weather.com
Things to do in Pearl City: Honolulu, HI Travel Guide by 10Best
Evil Dead Rise Showtimes Near Regal Sawgrass & Imax
Bursar.okstate.edu
Atlantic Broadband Email Login Pronto
Retire Early Wsbtv.com Free Book
Hingham Police Scanner Wicked Local
877-292-0545
Puretalkusa.com/Amac
SF bay area cars & trucks "chevrolet 50" - craigslist
Citibank Branch Locations In Orlando Florida
Wasmo Link Telegram
Craigslist Com Panama City Fl
Tricia Vacanti Obituary
How to Connect Jabra Earbuds to an iPhone | Decortweaks
Mlb Hitting Streak Record Holder Crossword Clue
Washington Craigslist Housing
Diccionario De Los Sueños Misabueso
Glowforge Forum
One Facing Life Maybe Crossword
Craigslist Centre Alabama
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5803

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.